Dromen vangen, een voorstelling over positieve gezondheid

Deze voorstelling kan nu ook geboekt worden door andere organisaties. Klik hier voor meer informatie.

Voor Proscoop, de regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij, maakten we een voorstelling over positieve gezondheid. De voorstelling is de afsluiting van de campagne ‘Gezondheid werkt’. Een campagne die inspireert met verhalen over gezondheid. Ook de insteek van de theatervoorstelling is om te inspireren. We speelden de voorstelling in negen verschillende theaters in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Flevoland. Het publiek bestond uit zorg- en welzijnsmedewerkers, docenten, bestuurders, beleidsmedewerkers en bewoners.

Wat een geweldige avond was het! Tranen gelachen! Naast zoveel dingen die er voor ons werk ‘moeten’ was dit een mooie avond om te ‘ontmoeten’.

Was heel mooi gedaan en neergezet! Top. De mens als geheel, in al zijn eigen mooie facetten. Samenwerken om de mensen al coachend /begeleidend in hun eigen kracht te zetten. Luisteren naar wat de mensen ons vertellen is veel waardevoller als dat ze lijdzaam doen wat wij ze vertellen wat ze moeten doen. Het gesprek, hun dromen en doelen die wij mogen helpen realiseren. Hoe mooi is dat.

Na een korte crash course positieve gezondheid (want wat houdt dat begrip nou eigenlijk in?) speelden we verschillende scènes die zowel professioneel als ook privé heel herkenbaar waren. Tussen de scènes door werd het publiek actief aan het denken gezet. Want wat geeft jou nog kwaliteit van leven wanneer je ziek wordt? Met welke organisaties zou je je graag nog willen verbinden, om nog beter vanuit positieve gezondheid te werken? En hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt?

Proscoop 'Theater A la Carte' voorstelling 'positieve gezondheid' dimensies spinnenweb Proscoop 'Theater A la Carte' voorstelling 'positieve gezondheid' minuutje bewegenProscoop 'Theater A la Carte' voorstelling 'positieve gezondheid' Ben