Dromen Vangen

Dromen Vangen is een inspirerende en verbindende voorstelling over positieve gezondheid, die speciaal gemaakt is voor professionals in zorg en welzijn, sport en onderwijs, ambtenaren, inwoners en iedereen die zich verder betrokken voelt bij gezondheid. 

Wat verandert er wanneer we gaan denken vanuit Gezondheid en Gedrag in plaats van Ziekte en Zorg? Of misschien nog wel een stapje verder, vanuit Mens en Maatschappij? Wat betekent dit voor jou als professional, maar ook privé? Hoe kun je hier, domein overschrijdend, in samenwerken? Wil je daarover met elkaar in gesprek? Boek dan de voorstelling én organiseer een borrel na afloop, zodat iedereen de kans krijgt met elkaar te verbinden.

Dromen Vangen
Na een korte crash course positieve gezondheid (want wat houdt dat begrip nou eigenlijk in?) zien we verschillende scènes die zowel professioneel alsook privé heel herkenbaar zijn. We kijken naar ‘zomaar een dag’ uit het leven van een patiënte met acute rugpijn. We zien de eerste, nog wat onhandige pogingen tot het voeren van een écht gesprek. En we zien de enthousiaste eerste stappen op weg naar noaberschap 2.0, een buurt die voor elkaar zorgt. Tussen de scènes door wordt het publiek actief aan het denken gezet. Want wat geeft jou nog kwaliteit van leven wanneer je ziek wordt? Met welke organisaties zou je je graag nog willen verbinden, om nog beter vanuit positieve gezondheid te werken? En hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt?

Juist de herkenbaarheid maakt de voorstelling toegankelijk. De rode draad is inspireren, het samen doen en lachen!

Praktische gegevens:
Doelgroep:  professionals in zorg en welzijn, sport en onderwijs, ambtenaren, inwoners en iedereen die zich verder betrokken voelt bij gezondheid
Duur: 90 minuten inclusief interactie tussen de scènes door
Groepsgrootte: Maximaal 120
Kosten: € 1.750,= exclusief reiskosten en BTW. Prijs mei 2024, prijswijzigingen voorbehouden.
Speelvlak: Minimaal 5m. diep x 4m. breed
Stroom: Twee vrije groepen, geen krachtstroom nodig

Eventueel kan Theater A la Carte een eigen lichtset meenemen. Deze is alleen geschikt en bedoeld voor locaties die niet over theaterlicht beschikken.

Theater A la Carte positieve gezondheid voorstelling Proscoop

Enkele reacties op LinkedIn:

Geweldig om te zien hoe de input van ervaringsdeskundigen heeft kunnen bijdragen tot deze fantastische voorstelling! Knap gedaan en verbeeldt door de acteurs.

Het was echt genieten

Wat een feestje om dit mee te maken en met elkaar het gesprek hierover aan te gaan

Was heel mooi gedaan en neergezet! Top. De mens als geheel, in al zijn eigen mooie facetten. Samenwerken om de mensen al coachend /begeleidend in hun eigen kracht te zetten. Luisteren naar wat de mensen ons vertellen is veel waardevoller als dat ze lijdzaam doen wat wij ze vertellen wat ze moeten doen. Het gesprek, hun dromen en doelen die wij mogen helpen realiseren. Hoe mooi is dat.

Een perfecte manier om de brede blik op gezondheid onder de aandacht te brengen

Complimenten!!! Inspirerend!! En leuk interactief

Dromen Vangen werd oorspronkelijk gemaakt in opdracht van Proscoop, de regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij. De voorstelling was de afsluiting van de campagne ‘Gezondheid werkt’ en werd acht keer opgevoerd voor ruim 1.000 mensen. Kijk hier voor een impressie.