Ze zijn zo dankbaar!

Hoe ga je klantvriendelijk en professioneel met je cliënten om? Rondom deze vraag presenteert Theater A la Carte de voorstelling Ze zijn zo dankbaar! Ze zijn zo dankbaar! toont veelvoorkomende situaties die betrekking hebben op bejegening in de ouderenzorg.


Gisteravond naar een erg mooie en leuke voorstelling geweest op Skewiel over bejegening in de zorg, gespeeld door Theater A la Carte. (…) Er werd veel gelachen, maar de acteur en actrices van het cabaret wisten het publiek ook te raken met voorbeelden over situaties die gerelateerd waren aan tijdgebrek waar alles soms om draait. Men liet op een gevoelige wijze zien wat het eigenlijk inhoudt voor de zorgvrager, sketches waar werd getoond hoe deze letterlijk in de kou werden gezet. Een rode draad door de voorstelling was eigenlijk het werkwoord haasten, alles moet vlug en effectief zijn. (…) Na iedere sketch konden we met elkaar het gespeelde bespreken, ervaringen uitwisselen. Het was een erg geslaagde avond waarbij veel collega’s uit de verzorging, huishoudelijke verzorging, en vrijwillige collega’s aanwezig waren.

(….) Ik vind het beslist een aanrader voor de andere locaties van Tellens en andere zorginstellingen. Na het lezen van de flyer zag ik dat Theater A la Carte ook voorstellingen geeft over andere thema’s. Een dikke pluim voor deze cabaretgroep!

Toos Daalmans – Zorggroep Tellens Oentsjerk

Ze zijn zo dankbaar!
Als zorgverlener ken je het vast wel: een veeleisende cliënt is constant aan het mopperen, een andere is juist bescheiden en durft niets voor zichzelf te vragen. Of: je wilt graag extra aandacht geven aan een cliënt, maar je collega heeft jouw hulp dringend nodig. Of: een collega doet in jouw ogen iets verkeerd, maar je weet niet hoe je diegene hierover moet aanspreken. Hoe ga je hier eigenlijk mee om? Theater A la Carte heeft al vijftien jaar ervaring in het maken van voorstellingen over dergelijke dilemma’s in de (ouderen)zorg. Tijdens het onderzoek voor deze voorstellingen kwamen de makers vaak vergelijkbare situaties tegen. Zo kwam uiteindelijk de voorstelling Ze zijn zo dankbaar! tot stand.

Ze zijn zo dankbaar! geeft  zorgmedewerkers inzicht in hun eigen gedrag tegenover cliënten. De voorstelling illustreert welke belemmeringen en valkuilen je kunt tegenkomen in de ouderenzorg. Met de voorstelling wil Theater A la Carte medewerkers in de ouderenzorg bewust maken van de bijdrage die zij zelf kunnen leveren aan de verbetering van de zorgkwaliteit. In Ze zijn zo dankbaar! passeren verschillende situaties, die betrekking hebben op zorgkwaliteit en bejegening, op een prikkelende manier de revue. Meestal met een knipoog, soms levensecht, maar altijd herkenbaar.

Praktische gegevens:

Doelgroep: Medewerkers in de ouderenzorg
Duur: 90 minuten inclusief discussie tussen de scènes door / 50 minuten exclusief discussie
Groepsgrootte: Maximaal 120 (met discussie) / maximaal 200 (zonder discussie)
Kosten: € 1.650,= / Twee keer spelen op één dag en één locatie: € 2.400,=
Speelvlak: 5m. diep x 4m. breed
Stroom: Twee vrije groepen, geen krachtstroom nodig

Theater A la Carte beschikt zelf over een (bescheiden) licht- en geluidsinstallatie.

Prijzen zijn exclusief reiskosten en BTW. Prijzen september 2022, prijswijzigingen voorbehouden.

foto: Wijnand Sta