Het Hemd is nader dan de Rok

“Afgelopen maandag zijn jullie bij ons geweest voor de voorstelling over familie. Bij deze wil ik jullie nog laten weten dat er erg enthousiast is gereageerd op de voorstelling. Mensen hebben van de avond en jullie voorstelling genoten.”

Hedwig de Vries
Leidinggevende Psychosociale Vakgroepen/Psycholoog
Atlant Zorggroep, Apeldoorn

Een echtgenoot wiens vrouw hem uitgerekend op hun trouwdag niet meer herkent,
De dochter die vindt dat haar zus veel te weinig op bezoek komt bij hun vader,
Een verzorgende die geïrriteerd raakt over een dochter, omdat ze zich steeds bemoeit met de zorg voor haar moeder,
Een EVV’er die de grootste moeite heeft om slecht nieuws te brengen aan de zoon van haar cliënt.

Natuurlijk weet je als professional heel goed hóe je zorg kunt bieden, maar je weet niet alles van de cliënt. In de zorg voor de bewoners is het daarom belangrijk om het contact met de familieleden van de cliënten bewust in te zetten, om op die manier de zorg voor de bewoners te verbeteren, om beter aansluiting te vinden, om nog meer voor de bewoners te kunnen betekenen.

In Het Hemd is nader dan de Rok laat Theater A la Carte het publiek ervaren hoe belangrijk een goede verstandhouding is tussen personeel van een zorginstelling en de familie van hun cliënten. Hoe kom je tot een goede relatie? Hoe ga je in gesprek met familie? Hoe beïnvloedt de relatie tussen familie en personeel de zorg voor de cliënt? Waar kan het soms misgaan en hoe los je dat op een professionele manier op?

Rode draad in de voorstelling vormen drie gevoelige scènes waarin het publiek een bewoner, ogenschijnlijk verward, ziet rondscharrelen, terwijl in voice-over een verhaal over het leven van deze bewoner wordt verteld door een familielid. Het gedrag van de bewoner krijgt door dit verhaal meer betekenis. De scènes worden ruw afgebroken door een verzorgende die, omdat zij dit verhaal niet kent, verkeerd reageert op het gedrag.

Aan de hand van de scènes gaat een gespreksleider van Theater A la Carte de dialoog aan met de zaal.

Het Hemd is nader dan de Rok kwam tot stand in samenwerking met Van Goede Huizen. Van Goede Huizen biedt  gespreksbegeleiding aan familie en medewerkers, gericht op verbetering van contact en samenwerking. Daarnaast biedt van Goede Huizen procesbegeleiding, coaching en training voor medewerkers en teams. Dit alles gericht op bewustwording en toerusting van medewerkers om de relatie en samenwerking met familie optimaal te kunnen invullen.

Kijk voor meer informatie op www.vangoedehuizen.nl

Praktische gegevens:

Doelgroep: Medewerkers in de ouderenzorg
Duur: 90 minuten inclusief discussie tussen de scènes door / 50 minuten exclusief discussie
Groepsgrootte: Maximaal 120 (met discussie) / maximaal 200 (zonder discussie)
Kosten: € 1.650,= / Twee keer spelen op één dag en één locatie: € 2.400,=
Speelvlak: Minimaal 5m. diep x 4m. breed
Stroom: Twee vrije groepen, geen krachtstroom nodig

Prijzen zijn exclusief reiskosten en BTW. Prijzen september 2022, prijswijzigingen voorbehouden.

Eventueel kan Theater A la Carte een eigen lichtset meenemen. Deze is alleen geschikt en bedoeld voor locaties die niet over theaterlicht beschikken.