Voorstelling over kernwaarden voor de vrijwilligers van Markenheem

Na het succes van de voorstelling over kernwaarden voor de medewerkers van Markenheem, werd Theater A la Carte gevraagd ook een voorstelling te maken voor de vrijwilligers. Want natuurlijk spelen ook de vrijwilligers een grote rol bij de vier kernwaarden: Betrouwbaar, Dichtbij, Enthousiast en Vakmanschap.

Omdat het om een grote groep ging werd het deze keer geen voorstelling met discussie. Wel konden toeschouwers tijdens de voorstelling zo nu en dan hun mening geven over een stelling door te gaan staan of te blijven zitten.

In het goed gevulde Amphion Theater in Doetinchem kregen de toeschouwers eerst te zien hoe belangrijk hun enthousiasme is voor de bewoners van Markenheem. Want waar ben je als zorginstelling wanneer alle vrijwilligers een dagje op uitstapje zijn?

En er is dus ook niemand om de bewoners bij de activiteiten te begeleiden, dus daarom start over een half uur The Harry Potter Marathon, alle acht delen achter elkaar. We hebben een circulaire naar de familie uit laten gaan en ze verzocht vandaag niet op bezoek te komen, want ja, er is niemand bij de receptie om ze te ontvangen. Daar hebben we geen vrijwilligers voor. Dus we hebben de deur maar gewoon op slot gedaan. Het is even puzzelen, maar voor je het weet is de dag voorbij.

Hierna zagen we een vrijwilligster die een bewoonster wel érg enthousiast bij de maaltijd helpt; een vrijwilligster die zelfs op haar vrije dag nog voor alle bewoners in de weer is (en daardoor geen tijd heeft haar eigen kinderen van school te halen); een vrijwilligster die binnen komt zonder te kloppen; een vrijwilliger die liever koffie met een bewoonster drinkt dan met de andere vrijwilligers; twee vrijwilligers die over de bewoners praten bij de kapper en twee vrijwilligers die de activiteit ‘appeltaart bakken’ zó enthousiast hebben voorbereid dat er voor de bewoners niets meer te doen is. De voorstelling werd afgesloten met een hilarische scène waarin een vrijwilligster met een bewoner uit wandelen gaat. Maar wat moet je doen wanneer de rollator er vandoor rolt en de bewoner dreigt te vallen?

Theater A la Carte bij de kapper

Theater A la Carte ik heb 'm alvast thuis gebakken kleiner

 

 

 

 

 

Enkele reacties op de voorstelling:

“Het was super! De vrijwilligers hebben erg gelachen en sommigen gaven aan dat er stof tot nadenken was.”
“De vrijwilligers zijn aan het denken gezet en vonden het erg fijn om op deze manier betrokken te worden bij Markenheem.”

In onderstaand filmpje, gemaakt door Markenheem TV, ziet u een korte impressie van de voorstelling.