Verzorgend wassen bij Innersdijk

Voor een voorlichtingsavond over verzorgend wassen in Verpleeghuis Innersdijk in Groningen speelde Theater A la Carte verschillende scènes over dit onderwerp. Hierin werd, na een komische introductie over zorg uit oude tijden, vooral ingegaan op de vooroordelen en angsten van de bewoners, familieleden en het personeel. Tussen de scènes door gaf een deskundige van SCA Personal Care voorlichting.

Verzorgend wassen (wassen zonder water en zeep) wordt vaak afgedaan als ‘doekjesdagen’, als een verschraling van de zorg om de kosten te drukken. Maar zeep is voor de oudere huid vaak helemaal niet goed, die droogt daar juist extra van uit. Medewerkers van een afdeling die al bezig waren met verzorgend wassen vertelden over hun, vooral positieve, ervaringen.

Het werd door de aanwezige bewoners en hun familieleden erg gewaardeerd dat hun angsten in de scènes werden getoond. Hierdoor voelden zij zich gehoord en stonden zij open voor de voorlichting.

Theater A la Carte Verzorgend wassen Schoonmaakster doet persoonlijke zorg Theater A la Carte Verzorgend wassen Ik was moeder zelf wel Theater A la Carte Verzorgend wassen Eindlied Theater A la Carte Verzorgend wassen De zuster heeft tijd over