Swinhove Groep, dat ben jij!

In opdracht van Fluent Zorgadvies maakte Theater A la Carte een voorstelling voor medewerkers van Swinhove Groep. De titel: ‘Swinhove Groep, dat ben jij!’. De voorstelling wordt opgevoerd tijdens negen medewerkersbijeenkomsten  en tijdens twee vrijwilligersbijeenkomsten. Doel van de voorstelling is om de medewerkers tot nadenken aan te zetten over hun eigen gedrag in verhouding tot de kernwaarden van Swinhove Groep. Deze kernwaarden zijn:‘dichtbij’, ‘betrouwbaar’ en ‘gastvrij’. Vragen die de voorstelling oproepen zijn onder meer: In hoeverre kun je vrijwilligers aanspreken op hun functioneren? Hoe groot is de kloof tussen managers en de werkvloer? In hoeverre houd je tijdens je werk rekening met de privacy van de cliënten?

Tussen de scènes door kan het publiek discussiëren over de kernwaarden, onder leiding van een discussieleider van Theater A la Carte.

Na de voorstelling gaat het publiek verder aan de slag in workshops. Aansluitend verzorgt Theater A la Carte een theatrale, ludieke workshop over feedback geven, waarin het publiek wordt aangemoedigd niet alleen zichzelf scherp te houden, maar ook elkaar.

Foto’s Wijnand Sta