Sterk in je hoofd en sterk in je lijf!

Onder de titel ‘Sterk in je hoofd en sterk in je lijf!’ organiseerde ’s Heeren Loo Zorggroep een leerdag voor cliënten uit de centrale cliëntenraad en regioraden, voor cliëntcoaches, ambtelijk secretarissen, de Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen en regiodirecteuren. ’s Heeren Loo Zorggroep ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de leerdag speelde Theater A la Carte een voorstelling waarin het thema aan de hand van drie personages werd uitgelegd. Want wanneer ben je dat nou eigenlijk, sterk in je hoofd en sterk in je lijf? Ronald voelt zich sterk in zijn hoofd als hij kan tuinieren, omdat hij daar blij en rustig van wordt. Welmoed houdt heel erg van sporten en wordt daar sterk van in haar lijf én in haar hoofd. En Marco weet niet zo goed wat hij leuk vindt om te doen. In de scènes werd ook ingegaan op “nee” zeggen als je iets niet wilt, bijvoorbeeld roken, en de ander dringt aan; op hoe je keuzes kunt maken en er achter komt wat je leuk vindt om te doen; op rekening houden met elkaar en op sterk zijn door gezonde voeding of door dingen samen te doen.

Tijdens de hele dag verzorgden wij ook het theatraal gastheerschap. Met een ‘sterke mannen act’ werden de deelnemers naar het theater begeleidt. De voorzitter van de Centrale Cliëntendeelraad en de voorzitter van de Centrale Vertegenwoordigersdeelraad werden door de spelers geïnterviewd. Na afloop van de zogenaamde ‘broedplaatsen’, waar de deelnemers verder konden nadenken en napraten over het thema, werden de resultaten op theatrale wijze gepresenteerd. Ook maakten de spelers de naam van het nieuwe cliëntenportaal bekend.

Enkele reacties van deelnemers:
Leuk spel, mooi toneelstuk
Theatergroep legde goed uit
Theatershow was top! Heel goed uitgebeeld en cliëntvriendelijk!

Margriet van den Bosch (voorzitter centrale cliëntenraad):

Het werd een geweldige dag waarop cliënten, coaches en cliëntvertegenwoordigers van ’s Heeren Loo met elkaar spraken over ‘Sterk zijn in je lijf’ en ‘Sterk zijn in je hoofd’. Theater A la Carte heeft ons vrolijk, duidelijk en theatraal door onze Leerdag geleid. Ik zie nog steeds Ron bij het podium staan, klaar om in te grijpen als Marco en Ronald slaags zouden raken. Hij ging pas naar zijn plaats terug, toen zij elkaar gingen helpen ‘Sterk te zijn’. Niet alleen Ron, maar de hele zaal leefde mee.
Hartelijk bedankt!

En uit het verslag van deze dag:
Cliënten genoten van de voorstelling. Het gaf hen een goed idee wat ‘Sterk zijn’ kan betekenen. En dat kan voor iedereen anders zijn. (klik hier voor het hele verslag)

EDO_39EDO_32EDO_54EDO_56EDO_42