Preventie in de gemeente Emmen

In de gemeente Emmen wordt volop ingezet op preventie. Tijdens het tekenmoment van het lokaal preventieakkoord speelde Theater A la Carte een voorstelling over de vier hoofdthema’s uit dit akkoord: mentale gezondheid, eenzaamheid, middelengebruik en overgewicht. Ook werd de verbinding gelegd met positieve gezondheid als basis onder het akkoord. Ook verzorgden we het dagvoorzitterschap van deze bijeenkomst.

Tussen de scènes door gingen we met de aanwezigen, vertegenwoordigers van de gemeente en de verschillende partners van het akkoord, in gesprek over deze onderwerpen. Hoe ga je als huisarts het gesprek aan met een vrouw die bijna een burn-out krijgt van haar drukke werk- en privé-agenda? Hoe voorkom je eenzaamheid? Is dat wel zo gemakkelijk als het soms in de televisiespotjes wordt voorgesteld? Hoe zorg je dat je kinderen geen alcohol en drugs (gaan) gebruiken? En hoe blijf je op gewicht als je beperkte gezondheidsvaardigheden hebt?

Theater A la Carte speelt een voorstelling over preventie voor de gemeente Emmen. Vogelaar laat passant door zijn vogelkijker de passerende rietganzen zien.Ik wil jullie via deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor jullie geweldige optreden afgelopen donderdag. Ik heb ook van de genodigden veel lovende woorden gehoord. Het stuk zat goed in elkaar; op erg leuke, speelse, maar treffende wijze, de thema’s voor het voetlicht gebracht. Ook heel mooi zoals je je rol van voorzitter hebt gepakt.

Ik kijk met een tevreden gevoel op deze middag terug!

Pia Elenbaas
Programmamanager M&GEZOND!

 

 

 

Theater A la Carte speelt een voorstelling over preventie voor de gemeente Emmen. Vrouw in de wachtkamer van de huisarts, ze belt vol stress haar werk.  Theater A la Carte speelt een voorstelling over preventie voor de gemeente Emmen. Een gezet stel probeert gezonde selderijstengels uit.