Positieve gezondheid op kantoor

Na de geslaagde voorstellingen over positieve gezondheid voor de medewerkers WMO en de medewerkers technische dienst, schoonmaak en horeca van Markenheem (ouderenzorg in de regio Doetinchem en Bronckhorst), maakte Theater A la Carte ook een voorstelling over positieve gezondheid voor het Centraal Bureau.

Want wat dragen ‘zij van kantoor’ eigenlijk bij aan positieve gezondheid op de werkvloer? Welke bijdrage kún je zelf leveren als individuele medewerker? In welke relatie sta je tot de collega’s op de locaties én de collega’s op kantoor? Waar gaat het proces toch nog voor bewoner en medewerkers? En wat kun je doen om dat te veranderen?

In de voorstelling zagen we hoe door de werkdruk de gezondheid van medewerkers soms wat op de achtergrond raakt. We gingen in op het belang van verbinding binnen kantoor, maar ook met de diverse locaties. We keken mee met de dilemma’s op de werkvloer. En we zagen hoe een functioneringsgesprek aan de hand van het spinneweb meer verdieping geeft.

Na afloop gingen de toeschouwers in kleine groepjes verder in gesprek aan de hand van stellingen.

Theater A la Carte speelt een scène over werkdruk. Man met stropdas om hoofd en in onderhemd kijkt vol stress naar zijn computer Theater A la Carte dimensies positieve gezondheid worden aangewezen Scène Theater A la Carte functioneringsgesprek met spinneweb positieve gezondheid