‘Optreden’ als thema bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

Tijdens ‘De Verbinding’, de medewerkersdag van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de Jacobikerk te Utrecht, speelde Theater A la Carte verschillende scènes, als rode draad door het programma. Thema van de dag, en dus ook de scènes, was ‘optreden’ en de nieuwe koers binnen de taakstelling van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

foto’s: Anneke Anema-Vinkenoog

“Mijn patiënten zijn altijd onder narcose, dus daar valt weinig mee te communiceren.”

“Nou bent u, als Inspectie, gewend om vooral te kijken naar hoe aanbieders van zorg en van medische producten het doen, en daar conclusies aan te verbinden. Daarom hebben wij de dagelijkse praktijk binnen de Inspectie vertaald naar scènes die zich afspelen in zorgsituaties in Cure en Care. En u mag voor uzelf deze situaties weer terug vertalen naar de praktijk binnen de Inspectie.”

In het eerste blok gingen wij, na een korte theatrale warming-up, in op het belang van één visie, heldere communicatie en goede dossiervorming. In het tweede blok zagen we verschillende opvattingen over persoonlijk leiderschap. En hoe kom je eigenlijk tot eenduidige protocollen? Het dagprogramma werd in het derde blok afgesloten met een korte, ludieke feedbackworkshop.

rommelkamer

“Oké, die kamer mag rommelig, maar wel hygiënisch!”

Wachten op de chirurg

 “Waar blijft ‘ie? Het is toch al twaalf uur geweest?”