Verpleegkundige registratie voor het Westfriesgasthuis

De Verpleegkundige Advies Raad (VAR) van het Westfriesgasthuis organiseerde een conferentie voor verpleegkundigen over verpleegkundige registraties. Deze conferentie, met als thema ‘Scoren!’, werd op twee verschillende dagen gehouden bij voetbalvereniging Always Forward in Hoorn. Na een sportieve warming-up kregen de deelnemende verpleegkundigen verschillende workshops die bij moesten dragen aan het bouwen aan de zorgbelofte. Na de lunch konden de deelnemers, aan de hand van scènes gespeeld door Theater A la Carte, met elkaar in discussie over scoren en registreren.

In de scènes werd ingegaan op praktische zaken rondom het registreren, onder andere verbeeld in een slowmotiongevecht tussen twee verpleegkundigen die allebei als eerste gebruik willen maken van de Computer On Wheels (COW), maar ook op de balans tussen het registreren, het zogenaamde ‘meten is weten’ en de klinische blik gebaseerd op ervaring, kennis en kunde. Zo zien we een verpleegkundige die zo druk bezig is met scoren dat ze pas door heeft dat een patiënt is overleden als ze de scorelijsten heeft ingevuld. En wanneer voer je je scores eigenlijk in? Wat gebeurt er wanneer je wacht tot het einde van je dienst? Of wanneer je alvast invult dat je een medicijn hebt gegeven, omdat je het zo toch gaat doen?
Doel van de voorstelling was de verpleegkundigen in te laten zien dat het registreren onderdeel is van het verpleegkundige beroepsproces. En om ze te inspireren daar zelf actief mee aan de slag te gaan, het van henzelf te maken.

Wat hebben we genoten van jullie optreden! Het was ontzettend raak en scherp gevonden. Het ging precies over de items die we willen verbeteren. Heerlijk om weer eens echt van je stoel te rollen van het lachen! Bedankt daar voor, en waardering voor al jullie werk in korte tijd!

Linda Burger
unithoofd Intensive Care / Voorzitter VAR

SONY DSC  SONY DSC   SONY DSCTheater A la Carte Westfriesgasthuis pols scoren