Omgaan met Internet en Sociale media

In opdracht van Ipse de Bruggen, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, maakte Theater A la Carte een voorstelling over Internet en Sociale Media. Alle cliënten binnen Ipse de Bruggen hebben in principe de beschikking over Wifi. Maar dat is best wel spannend. In de voorstelling zien we de leuke kanten van internet, zoals heel veel op kunnen zoeken over je vakantiebestemming, of lekker skypen met je oom in Australië. Maar ook de minder leuke kanten. Bijvoorbeeld ruzie krijgen via Facebook; niet precies weten wat je wel en niet in de groepsapp zet; verkering krijgen met een jongen die je helemaal niet in het echt kent, maar die wel wil dat je bloot voor de webcam gaat. Maar we zien ook wat er gebeurt wanneer medewerkers alleen nog maar oog hebben voor hun telefoon.

Tussen de scènes door gingen we in gesprek met het publiek. De scènes maakten heel veel los. Er werden eigen ervaringen gedeeld en volop tips gegeven aan de personages. Kortom: een hele goede én leuke manier om met mensen met een verstandelijke beperking in gesprek te gaan over dit
soms spannende onderwerp.

(…) dat we de voorstelling gisteren een groot succes vonden. De cliënten en begeleiders waren erg enthousiast en ook in de middag was de grote vraag wanneer en hoe krijgt dit een vervolg. Mooie opbrengst dus.

Nicole Scheepers
Zorgmanager Ipse de Bruggen

Bijgevoegde foto’s zijn repetitiefoto’sTheater A la Carte Ipse de Bruggen groepsapp