Het Gala van het Gouden Oor

Vanaf januari 2015 biedt Sensoor namens de meeste Nederlandse gemeenten een anoniem luisterend oor per telefoon, chat en e-mail. Om de doorstart van Sensoor én de nieuwe organisatiestructuur te vieren werd in de Flint in Amersfoort de eerste landelijke Sensoordag gehouden. Ruim 250 vrijwilligers en medewerkers waren hier aanwezig.

Theater A la Carte Sensoor telefooncentraleTheater A la Carte speelde tijdens deze dag, als een rode draad in het programma, verschillende grappige, ontroerende en verbindende scènes onder de noemer ‘Het Gala van het Gouden Oor’.

Bij binnenkomst werden de vrijwillers uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan, uiteraard anoniem, via de speciale telefooncentrale. Tijdens het ‘Gala’ zag het publiek welke invloed de gesprekken die zij voeren hebben op verschillende bellers. Een man die, naar aanleiding van het gesprek, eindelijk besluit zelf contact op te nemen met zijn dochter, die hij al jaren niet heeft gezien. En een dankbare man die zelfs naar De Flint is komen fietsen om daar alle vrijwilligers te kunnen bedanken. Het Gala werd gepresenteerd door Tooske, die daarin werd bijgestaan door huismeester Koos. Zelfs Koos blijkt af en toe te bellen met Sensoor en dat heel fijn te vinden.

De verbinding van de vrijwilligers tot één grote organisatie werd symbolisch verbeeld met het rond laten gaan van een grote ballon. Eerst van afdeling naar afdeling, dan van provincie naar provincie en uiteindelijk naar Sensoor.
 
Theater A la Carte Sensoor psychische manTheater A la Carte Sensoor ballon