Zorg van de toekomst, leefstijl als medicijn en positieve gezondheid

“Ik heb echt zó gelachen. Maar ik vond het ook heel knap hoe jullie het deden, het was ook ontroerend. Het klopte gewoon met wat wij tegen komen in de praktijk, met de mensen. Zo gaat het echt!”

Verpleegkundige, bezoeker symposium

Medisch speciaalzaak MediReva bestond 40 jaar. Dit werd gevierd met een groot symposium voor verpleegkundigen en diëtisten in het Beatrix Theater in Utrecht. Onder de titel ‘de patiënt van de toekomst’ ging het tijdens het symposium onder andere over de toekomst van de zorg, positieve gezondheid en leefstijl als medicijn. De dag werd ingeluid met een openingsact door Theater A la Carte. Want nadenken over de toekomst, dat gaat niet zo gemakkelijk. Bijvoorbeeld omdat je toch vaak vasthoudt aan de begrenzing van de mogelijkheden die je nu ziet. Door middel van een korte oefening leerde het publiek vrij en creatief te denken.

Aan het einde van het programma, na diverse sprekers en workshops, sloot Theater A la Carte de dag af met een voorstelling waarin alle thema’s van de dag nog eens langskwamen. Hoe ziet dat er eigenlijk uit, de patiënt die volledig aan zelfmanagement doet? Wat heb jij als zorgverlener dan nog toe te voegen? Hoe kun je patiënten motiveren om met hun eigen leefstijl aan de slag te gaan, om hun eigen gezondheid te verbeteren? Heb je je stoma, of ben je een stomadrager? En hoe kijkt de buitenwereld daar tegenaan? En zijn alle patiënten wel zo zelfredzaam als ze verondersteld worden te zijn? Diverse onderwerpen in een afwisselende, humoristische voorstelling, waarbij de toeschouwers ook aan het nadenken werden gezet over hun eigen gezondheid en leefstijl. Want wie in de zaal haalt elke week 150 minuten beweging? En wie heeft er allemaal meegedaan aan de dieetrages van de afgelopen jaren?

“Wat lag de zaal plat bij jullie luiersketch; heel treffend! Kreeg van diverse collega’s te horen dat ze onder de indruk waren van hoe zeer jullie in de materie zaten! De wijze waarop er gesproken werd over het hebben van een stoma en het verzorgen ervan, heel knap! Bedankt voor het mooie aandeel dat jullie hebben gehad.”

Dick van de Vorst
Manager Sales en Marketing MediReva