Communicatie en klantgericht werken

Theater A la Carte maakte eerder een voorstelling voor Ciro (expertisecentrum voor mensen met chronisch orgaanfalen, zoals COPD, hartfalen en slaapgerelateerde ademhalings­stoornissen) over klantgerichtheid, zelfsturing en transdisciplinair werken. Speciaal voor de eindejaarsbijeenkomst werden wij gevraagd een aantal scènes uit deze voorstelling nog een keer te spelen. Daarnaast wilde Ciro graag meer met het thema ‘communicatie’, zowel intern als extern. Tussen de scènes door ging een gespreksleider van Theater A la Carte met het publiek in gesprek over deze thema’s.

Na afloop van de voorstelling, die plaats vond in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, ging een aantal medewerkers van Ciro op de fiets of hardlopend op weg naar Breda. Op die manier wilden zij geld ophalen voor Serious Request. Het glazen huis stond in Breda en Serious Request voerde actie om geld op te halen voor de strijd tegen longziekten.

Uiteraard bouwde Theater A la Carte haar eigen glazen huis in het theater. Als een soort rode draad werden daar de scènes aan elkaar gepraat, ingeleid of van passende muziek voorzien.

Ro: En daar krijgen wij alweer zo’n prachtige actie door, ditmaal vanuit Roermond. Ik heb iemand aan de lijn, hallo?
Lies: Ja, goedenavond
Ro: Vertel, wat gaan jullie doen voor Serious Request
Lies: Wij gaan vandaag in gesprek met mensen over hun werk. En nu hebben wij als actie bedacht: iedereen die eigenlijk wel wat vindt, wel wat zou willen zeggen, er wel wat van denkt, maar toch besluit niet mee te doen, die gooit wat kleingeld in de collectebus voor op het podium. En de opbrengst van die bus gaat naar de lopers van CIRO.
Ro: Geweldig, verwacht je veel op te halen?
Lies: Ik hoop natuurlijk van niet, want het zou leuk zijn als iedereen met elkaar in gesprek gaat.
Ro: En dan wilde je ook nog een plaatje aanvragen
Lies: Ja, 500 miles van de Proclaimers, speciaal voor de mensen van CIRO die vanavond van Roermond naar Breda gaan lopen
Ro: En wat is die plaat je waard?
Lies: 20 euro
Ro: Geweldig, 500 miles van de Proclaimers. En succes voor de lopers van CIRO