40 jaar Johanniter Hulpverlening

De Johanniter Hulpverlening bestond in het voorjaar van 2014 veertig jaar. In De Doelen te Rotterdam vond een feestelijke bijeenkomst plaats om hier bij stil te staan. Theater A la Carte speelde scènes om de vrijwilligers van de Johanniter Hulpverlening in het zonnetje te zetten. In de scènes kwamen allerlei herkenbare situaties uit de praktijk van de Johanniter vrijwilligers langs.

Soms hilarisch, zoals in de scène over een oudereninstelling waar het vreselijk uit de hand loopt omdat de vrijwilligers naar de Voorjaarsdag in De Doelen zijn. Soms aangrijpend, zoals in de sène waarin mevrouw Dronten wil gaan wandelen, maar niemand wil met haar mee. Niemand? Wel de Johanniter Hulpverlener!

Twee bewoners van een verpleeghuis willen de vrijwilliger van de Johanniter Hulpverlening eens flink in het zonnetje zetten, maar dat valt nog niet mee!

Lies: ‘Jongens, de laatste professionele kracht is nu ook al wegbezuinigd!’ (Er valt een korte stilte)
Co: ‘Nou ja, dan neem ik vanavond Johan wel mee naar huis’
Oet: ‘Ik blijf vannacht wel hier slapen’

Uit een mailtje dat ons na afloop werd gestuurd:

We hebben genoten van de voorstelling voor Johanniter Hulpverlening die jullie vorige week zaterdag ten beste gaven! Herkenbare situaties, confrontaties en veel humor. Ik sprak jullie na afloop even in de foyer van de Doelen en vroeg naar de tekst van het mooie lied voor de palliatieve zorg, omdat de tekst zo treffend indringend en ingetogen was. Mogen wij de tekst van dit liedje publiceren in ons ContactBlad? Nogmaals heel veel dank voor de mooie bijdrage die jullie leverden aan ons 40-jarig bestaan!