Kriebels in je Buik

Binnen onze doelgroep kon ieder er wat uithalen. Dit kwam door de kracht van de herhaling, het zien, oefenen, uitvoeren. IJzersterk gebracht. Niet kinderachtig, maar wel op het juiste aanspreekniveau.

Margreet van Brandwijk – A. J. Schreuderschool

Wat is het verschil tussen een man en een vrouw?
Mag je elkaar zomaar aanraken?
Wat doe je als je verliefd bent?
Wat doe je als iemand je aanraakt als jij het niet fijn vindt?
Of als je het juist wel fijn vindt?

Seksualiteit bespreekbaar maken binnen het VSO-ZMLK is niet altijd even gemakkelijk. Op welk niveau steek je in? Hoe zorg je dat het onderwerp duidelijk over komt? Hoe leer je jongeren met een verstandelijke beperking op een goede manier om te gaan met dit spannende onderwerp? Soms lijkt het zelfs makkelijker om het helemaal niet over seksualiteit te hebben. Maar, zoals een docent van een ZMLK school het verwoordt in het onderzoek ‘Seksuele vorming op een Z.M.L.K.school’ van Heleen Gipmans Juriëns: ”Ieder mens heeft recht op zijn eigen seksualiteit, belangrijk is dat onze leerlingen weten wat, hoe, tot hoever, waar en wanneer; hoe basaal het niveau ook is.”

Kriebels in je Buik is een vrolijke, duidelijke en voorlichtende voorstelling. De voorstelling kan goed worden ingezet om verder te praten over seksuele gevoelens, intimiteit en weerbaarheid. Kriebels in je Buik kan ook gespeeld worden op ouderavonden, bijvoorbeeld overdag voor de leerlingen en ’s avonds voor de ouders.

Theater A la Carte Kriebels in je Buik man in parkTheater A la Carte Kriebels in je Buik JanTheater A la Carte Kriebels in je Buik tante Joke

 

 

Doelgroep: Leerlingen en docenten van het VSO-ZMLK (alle leerjaren) en bewoners en begeleiders van instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.
Groepsgrootte: Maximaal 85
Duur: 45 minuten
Kosten: €900,= / €1350,= / €1800,= (één, twee of drie keer spelen op één dag en één locatie)
Prijzen zijn exclusief reiskosten en BTW. Prijzen januari 2015, prijswijzigingen voorbehouden
Locatie: minimale afmeting speelvlak: 3 x 4 meter. Theater A la Carte beschikt zelf over een licht- en geluidsinstallatie. Hier is geen krachtstroom voor nodig.