Balans in zelforganisatie

Balans in zelforganisatie is speciaal ontwikkeld voor zorgorganisaties die in transitie zijn naar zelforganisatie, of al zelforganiserend werken, maar nog training en coaching kunnen gebruiken. Deze training bestaat uit verschillende, apart af te nemen modules. Van een prikkelende, inhoudelijke voorstelling als start of bedankje voor alle medewerkers tot teamtraining en individuele coaching. Vragen die zeker aan bod komen zijn:

  • ‘je vak terug krijgen’, wat betekent dat in de praktijk?
  • Hoe neem je collega’s, cliënten en netwerk mee in de veranderingen?
  • Hoe werk je, met verschillende karakters binnen één team, optimaal samen?
  • En waar deed je het ook alweer allemaal voor?

De inhoud van elke module wordt in nauw overleg met u op maat gemaakt. Want elke organisatie en elk team is anders.

Op zoek naar een vaste of voorbeeldmodule? Kijk dan onder deze tekst voor een aantal opties

Het ABCDE van onze aanpak:

Actief
in Balans
zeer Concreet
met Durf
Ervaren als kracht

Balans in zelforganisatie  is ontwikkeld en wordt gegeven door Ineke Hoogland (Kina Zorgadvies) en Welmoed de Graaf (Theater A la Carte).

Theater A la Carte training balans in zelforganisatieIneke heeft ruime ervaring in de zorg, als teamleider, projectleider, accountmanager en manager. Zij heeft gezien wat reorganisaties, grote veranderingen, crises en ontslagrondes doen met mensen, met teams. Als zelfstandig interimmanager, trainer en coach levert zij een bijdrage aan sterke teams in de zorg.
Welmoed maakt voorstellingen die een spiegel voorhouden; die een thema niet alleen inzichtelijk, maar juist ook invoelbaar maken; die tot nadenken en dialoog aanzetten. Daarnaast gebruikt zij in trainingen en coaching actieve en creatieve werkvormen om deelnemers te laten ervaren door te doen.

“Wij geloven in de kracht van mensen die (her)ontdekken dat zij zelf invloed uit kunnen oefenen op de kwaliteit van hun werk. Die vanuit hun professionaliteit verantwoordelijkheid kunnen en durven nemen. Soms is daar een steuntje in de rug voor nodig. Dat steuntje in de rug geven wij graag, door middel van voorstellingen, training en coaching.”

Benieuwd naar ons aanbod? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

 

Zorgteam in balans

Trainingsdag voor teams die zelforganiserend gaan werken

Zorgteam terug in balans

Trainingsdag voor zelforganiserende teams waarin het even niet zo lekker loopt

Eigenaarschap in zorgteams

Trainingsdag voor zelforganiserende teams die hun gevoel van eigenaarschap willen vergroten