Archief: Hoezo, ‘lover’boys?

In opdracht  van het Steunpunt Seksueel Geweld van de gemeente Amsterdam ontwikkelde Theater A la Carte in 2003 de voorstelling ‘Nancy en haar loverboy’. Op verzoek van enkele scholen werd deze voorstelling omgewerkt tot het voorlichtingsproject Hoezo, ‘lover’boys?.  Vanaf 2004 speelden wij op scholen, en voor organisaties, door heel Nederland.

Nu, 14 jaar later, hebben wij besloten de voorstelling niet meer aan te bieden. Het gaat ons een beetje aan het hart om ‘ons kindje’ los te laten, maar het is mooi geweest. Alle scholen en instellingen bedankt dat we in al die jaren, vaak meerdere keren, bij jullie langs mochten komen.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele reacties van de scholen:

“Ik had niet verwacht dat het zo écht zou zijn. Daardoor was het heel aangrijpend en sloot het heel goed aan bij de leerlingen.”
“Goed dat je ook ziet dat die jongens contact maken via internet. Dat horen we heel vaak! Dan weten ze al van alles van die meisjes. Dat hebben ze op hun profiel gelezen. Die meisjes zetten ook maar zo al die foto’s op hun site.”

Hoezo, ‘lover’boys? kwam tot stand met dank aan: Steunpunt Seksueel Geweld van de GG&GD Amsterdam, Pretty Woman, Het Scharlaken Koord, Prostitutie Maatschappelijk Werk en Scala.

Speciaal voor de week van de mensenrechten organiseerden de Utrechtse organisaties UNICEF Utrecht e.o., Pretty Woman, Theater A la Carte en CultDealerEnzo een avond over artikel 34 van het Internationale Kinderrechtenverdrag. Artikel 34 gaat over het verbod op uitbuiting van kinderen. Om bezoekers te laten inzien dat deze uitbuiting niet alleen in verre landen plaats vindt, maar ook in een stad als Utrecht, stond de avond in het teken van loverboys.

De drukbezochte bijeenkomst was gratis toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar. De avond begon met ‘Nancy en haar loverboy’ door Theater A la Carte. Hierna was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan een medewerkster van Pretty Woman. Daarna werd er dieper ingegaan op het werk van Unicef.

De vijf beste activiteiten van de week werden beloond met een prijs van elk €1000. Wij zijn er trots op dat ook ónze activiteit deze prijs mocht ontvangen.