Archief: ;-)Cybrrr!!!

In september 2016 speelden we de laatste voorstellingen van ;-)Cybrrr!!!. Sinds 2007 hebben we deze voorstelling met veel plezier op scholen door heel Nederland gespeeld. Regelmatig werd de voorstelling aangepast aan nieuwe ontwikkelingen (MSN verdween, scholieren liepen ineens allemaal met een mobiel, dus waren de hele dag online). Maar na negen jaar werd het tijd om afscheid te nemen van deze voorstelling. Namens alle spelers bedankt dat we bij u op school mochten komen. Wij denken er met veel plezier aan terug.

Theater A la Carte ;-)Cybrrr!!! fotocollage

De voorstelling ‘Hoezo, ‘lover’boys?’ kan nog wel geboekt worden.

Theater A la Carte speelt ;-)Cybrrr!!! op MBS

Dinsdag 21 januari bezocht theatergezelschap Theater A la Carte al weer voor het 6e jaar MBS, om de geheel vernieuwde voorstelling ;-)Cybrrr!!! te spelen voor de leerlingen van klas 1. Op een interactieve en aansprekende manier werd aan de leerlingen uitgelegd wat wel en wat niet mag en kan op het Internet. Er werd veel gelachen tijdens de voorstelling maar er waren ook momenten dat er ademloos werd gekeken en geluisterd. Wij hopen dat de voorstelling bijdraagt aan een meer bewuste omgang met de nieuwe media.

Website Melanchthon Business School Bleiswijk

Via theater in discussie over internet en Sociale Media
Op verzoek van diverse scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs ontwikkelde Theater A la Carte de jongerenvoorstelling ;-)Cybrrr!!!.

;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte Hé Hans ;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte Iris telefoon;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte dreigend

 

Voor jongeren maken internet en Sociale Media integraal onderdeel uit van ‘de echte wereld’. En net als in de rest van die wereld gebeuren daar leuke, maar ook minder leuke dingen. In ;-)Cybrrr!!! dagen de acteurs de jongeren uit met elkaar in discussie te gaan over gewenst en ongewenst gedrag in cyberspace. In korte scènes wordt ingegaan op pesten, privacy en seksuele intimidatie. Welke (fatsoens)regels zijn er of zouden er moeten zijn? Hoe geef je je eigen grenzen aan? Wat doe je als het uit de hand loopt? Welke verantwoordelijkheid heb je zelf als het gaat over pesten, profielsites en chatten? In ;-)Cybrrr!!! worden geen oplossingen gegeven, maar vragen gesteld. De oplossingen moeten vanuit de zaal komen.

;-)Cybrrr!!! wordt op locatie, bijvoorbeeld op scholen, uitgevoerd. Theater A la Carte beschikt zelf over een (bescheiden) licht- en geluidsinstallatie, waar geen krachtstroom voor nodig is.

;-)Cybrrr!!! is een initiatief van Theater A la Carte en kwam tot stand met dank aan: Stichting Mijn kind online, Stichting De Kinderconsument, Pretty Woman en leerlingen en docenten van diverse middelbare scholen in Nederland.

;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte Tijmen en Noor ;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte Renée pesten

;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte Roosje

Doelgroep: VMBO-scholen, onderbouw HAVO/VWO, Praktijkscholen en het (Speciaal) Voortgezet Onderwijs. Omdat het taal- en begripsniveau in de discussies wordt aangepast aan de groep kan de voorstelling ook worden gespeeld voor jongeren met een licht-verstandelijke handicap.
Groepsgrootte: Maximaal 120
Duur: 75 minuten
(Les)materiaal: Gratis kijkwijzer met tips ter voorbereiding en nabespreking,gratis posters
Kosten: € 1.110 / € 1.700 / (alleen in overleg drie keer op één dag) € 2.240
Prijzen zijn exclusief reiskosten en BTW. Prijzen januari 2015, prijswijzigingen voorbehouden

“Gister was een zeer geslaagde dag met de ;-)Cybrrr!!! voorstelling. Wat een goede voorstelling en een geweldige acteurs. Het was een succes en voor ons nu een mooie mogelijkheid om met leerlingen op het onderwerp dieper in te gaan n.a.v. de voorbeelden.”

Fleur Klaver – ZML De Keerkring Zoetermeer

;-)Cybrrr!!! Theater A la Carte publiek

CJP Cultuurkaart